I oktober lanserer DyreID fullintegrert tjeneste for Savnet & Funnet

Savnet & Funnet er en naturlig tjeneste for DyreID og en tjeneste som vil gi alle dyreeiere en ekstra trygghet. Kjernen i vår virksomhet er identifisering, sporing og gjenfinning og det er derfor naturlig at vi nå lanserer denne tjenesten.

Dyreeiere kan registrere at de ønsker å være "Søkbar på 1-2-3"

DyreIDs publikumssøk er allerede en forutsetning for et fungerende system for Savnet & Funnet, all den tid eier kan bli funnet ved søk på ID-nummer.
DyreID vil samarbeide med Viking Redningstjeneste om Savnet & Funnet, og har integrasjon mot deres hittehundtjeneste for direkte oppslag, og får en komplett tjeneste ved lansering.

Lansering i oktober
Tjenesten lanseres i oktober, men dyreeiere kan allerede nå registrere om de ønsker å være søkbare hvis noen finner et kjæledyr i deres nærområde. Dette vil en grunnleggende trygghet og sikkerhet for alle dyreeiere.

Søkbar på 1-2-3
Alle hunde- og katteeiere vil få muligheten til å logge seg inn, ta bildet av kjæledyret sitt og indikere at de ønsker at dyret skal være synlig hvis noen finner en savnet hund eller katt i sitt nærområde.
De fleste dyreeieres mareritt er at kjæledyret skal bli borte – og at eier ikke skal bli kontaktet ved eventuell gjenfinning. Derfor har vi lansert Savnet & Funnet som er en tjeneste fra DyreID, hvor du kan melde inn ditt kjæledyr som savnet – eller melde fra om du har funnet et kjæledyr.

DyreID sender informasjon til over 500.000 dyreeiere i juni

Savnede dyr vises i kart basert på lokalisering

  • Hvordan fungerer Savnet & Funnet fra DyreID?
Savnet & Funnet er fullintegrert med DyreIDs ID-database. Dette betyr at eiere som har en savnet hund eller katt enkelt kan logge inn på Min Side og rapportere sitt dyr som savnet. 
Alle data vil være forhåndsutfylt med de lagrede data vi har. 

Enklere blir det ikke!

Hvis dyret mot formodning ikke er registrert hos DyreID, kan man selvfølgelig rapportere savnet dyr ved å opprette en egen profil.
  • Hvordan fungerer Søkbar på 1-2-3?
Alle hunde- og katteeiere vil få muligheten til å indikere at man ønsker å være søkbar hvis noen finner en savnet hund eller katt i deres nærområde. DyreID sender ut informasjon til alle landets registrerte hunde- og katteeiere hvor de med noen enkle steg indikerer at de ønsker å være søkbare hvis noen finner en savnet hund eller katt i nærområde.
Med DyreIDs "Søkbar på 1-2-3" kan  man altså nå bli kontaktet for gjenfinning allerede før man merker at dyret er savnet!
  • Hvis noen finner et savnet dyr- hva gjør de?
DyreIDs Savnet & Funnet-tjeneste har hatt fokus på enkelhet og brukervennlighet. Tjenesten vil være en naturlig del av DyreIDs nettsider, og her velger man å søke i rapporterte savnede dyr. Vi ber om tillatelse til å bruke lokalisering på telefonen og viser hunder eller katter i nærområde
  • Søkbar på 1-2-3, kan den misbrukes?
DyreID har laget tjenesten slik at informasjon går via oss, og vi formidler kontakt. Man må ha en profil hos oss før vi kan formidle kontakt. På denne måten sikrer vi oss mot misbruk
  • Hvordan kan jeg som veterinær bruke tjenesten?
Alle veterinærer kan bistå dyreeiere med å rapportere et savnet dyr via Min side. Hvis en klinikk får et savnet dyr inn, kan man enkelt søke opp dette enten via ID-søk eller på Savnet og Funnet
  • Kan jeg få Savnet & Funnet på klinikkens nettsider?
DyreID har utviklet tjenesten for integrasjon med klinikkenes egne nettsider. Vi tror at dette er en fantastisk god publikumstjeneste for den enkelte, og vil være med på å bygge opp under klinikkens nærtjeneste. Savnet & Funnet administreres av DyreID- så det vil ikke være noe arbeid for den enkelte. 
Savnet & Funnet integreres enkelt med DyreIDs API, og man indikerer geografisk område i avstand fra klinikken, f.eks 5 KM.
  • Når lanseres tjenesten Savnet & Funnet fra DyreID
Savnet og Funnet fra DyreID lanseres i oktober.

Kontakt oss

  • Vi er medlem av Europetnet - det betyr at kjæledyr registrert hos Dyreidentitet også er søkbart i hele Europa.